Pročitajviše
Pročitajviše
Pročitajviše
arrows
arrows
arrows
Pogledajvideo
Posjetiblog
Posjetiusluge
Posjetinaš rad
Oglašavanje

Google AdWords: Poboljšanje exact i phrase match ključnih riječi

Svi korisnici AdWords-a koji su ovih dana optimizirali, poboljšavali i uglavnom bavili se svojim oglasnim kampanjama, imali su priliku vidjeti novu Googleovu obavijest koja donosi "poboljšanje" exact i phrase vrsta ključnih riječi.

Mario Francesevic 12 years ago
dots dots Google

Svi korisnici AdWords-a koji su ovih dana optimizirali, poboljšavali i uglavnom bavili se svojim oglasnim kampanjama, imali su priliku vidjeti novu Googleovu obavijest koja donosi “poboljšanje” exact i phrase vrsta ključnih riječi.

Poboljšanje bi iz osnova promijenilo značenje samih termina, jer bi i ključne riječi koje nisu exact i phrase, nego su približne varijante istih (od klasičnih tipfelera, jednine i množine, akronima itd.) aktivirale oglas. Ova nova opcija će se uključivati i isključivati kroz opcije kampanja unutar AdWords sučelja.

AdWords nove kljucne rijeci

Što oglašivači mogu očekivati?

U prijevodu, to bi značilo da svi oglašivači koji žele zadržati kontrolu nad svojim exact i phrase ključnim riječima, a s druge strane misle iskoristiti dodatni promet i potencijalne konverzije koje ova opcija daje, mogu izraditi zasebne kampanje – od kojih jedna ima uključenu opciju, a druga isključenu.

Ovo Googleovo poboljšanje trebalo bi stupiti na snagu polovicom svibnja, a na oglašivačima je da vide koliko će ono biti učinkovito za njihove kampanje.

Newsletter

Trebat će nam tvoj email ako želiš saznati od nas što je novo u svijetu marketinga. Sigurni smo da će se isplatiti, sigurno vrijedi dvije sekunde vremena koliko je potrebno za pretplatu.