Pročitajviše
Pročitajviše
Pročitajviše
arrows
arrows
arrows
Pogledajvideo
Posjetiblog
Posjetiusluge
Posjetinaš rad
Oglašavanje

Novi formati oglasa na Facebook Audience Network

Facebook uvodi nove formate oglasa na svoju mobilnu oglašivačku mrežu, kao i novi način komuniciranja brendova s korisnicima.

Anja Križan 9 years ago
dots dots Novi

Facebook uvodi nove formate oglasa na svoju mobilnu oglašivačku mrežu, kao i novi način komuniciranja brendova s korisnicima.

Facebook je od 11.kolovoza omogućio korištenje autoplay video oglasa u svojoj mobilnoj oglašivačkoj mreži Audience Network. Video oglasi će se natjecati zajedno s ostalim formatima oglasa kako bi se maksimizirao prinos oglašivača po svakom prikazivanju, kažu iz Facebooka.

Uz video oglase, na Audience Network se također uvode i 3 formata oglasa koja su dosad bila dostupna putem klasičnog oglašavanja na Facebooku:

Dynamic Product Ads – oglasi koji omogućavaju prikazivanje proizvoda koji su korisnici pregledali na web stranici ili u aplikaciji.

Multi-image Ads – oglasi koji omogućavaju istovremeni prikaz do 5 oglasa odjednom.

Click-To-Play Video – video oglasi koji se pokreću radnjom korisnika.

Uz nove formate oglasa dostupne na mobilnim uređajima, uvodi se i novi način komunikacije stranica s korisnicima. Dosad su administratori Facebook stranica mogli odgovarati na upite korisnika samo na onaj način na koji ih je korisnik kontaktirao (komentar na zid stranice ili putem privatne poruke).

Kroz nekoliko sljedećih tjedana Facebook će omogućiti svim administratorima Facebook stranica da na komentare korisnika na zidu mogu odgovoriti privatnom porukom.

Ova opcija će omogućiti administratorima da brže i efikasnije rješavaju privatne zahtjeve i pitanja korisnika, pogotovo u situacijama kada su za rješavanje situacije potrebni privatni podaci korisnika ili neke druge privatne informacije.

Korisnici će također moći odlučiti je li žele primati privatne poruke od brendova, a tu će opciju moći uključiti ili isključiti.

 

Newsletter

Trebat će nam tvoj email ako želiš saznati od nas što je novo u svijetu marketinga. Sigurni smo da će se isplatiti, sigurno vrijedi dvije sekunde vremena koliko je potrebno za pretplatu.