Pročitajviše
Pročitajviše
Pročitajviše
arrows
arrows
arrows
Pogledajvideo
Posjetiblog
Posjetiusluge
Posjetinaš rad
Oglašavanje

Google reducira klikove na AdSense oglasima

Izgleda da Google namjerava promijeniti dosadašnji način na koji se registriraju klikovi na AdSense oglase. Slična stvar dogodila se za AdWords oglase prije par mjeseci, tako da ukoliko se želi kliknuti na oglas – mora se kliknuti direktno na naslov. Ista stvar čeka i AdSense oglase. Kako javlja SearchEngineLand danas, klik se više neće registrirati […]

Mario Francesevic 17 years ago
dots dots Google

Izgleda da Google namjerava promijeniti dosadašnji način na koji se registriraju klikovi na AdSense oglase. Slična stvar dogodila se za AdWords oglase prije par mjeseci, tako da ukoliko se želi kliknuti na oglas – mora se kliknuti direktno na naslov.

Ista stvar čeka i AdSense oglase. Kako javlja SearchEngineLand danas, klik se više neće registrirati ako korisnik pritisne na pozadinu, već isključivo ako se klikne na naslov ili URL u oglasu.

UPDATE 15.11.2007: To izgleda ovako nekako:

Google Adsense promjena

Razlog koji Google navodi je “reduciranje broja slučajnih klikova i veću vrijednost oglasa za oglašivače”. Dok ovo znači najvjerojatnije pad u broju klikova za sve one koji drže oglase na svojim stranicama, Google ima malo drugačije viđenje na cijelu stvar:

Although we recognize these changes may result in a RPM decrease for some publishers in the short term, we expect these improvements will lead to increased advertiser spend in the long term. By investing in the long-run health of the relationship between AdSense publishers, AdWords advertisers and your sites’ visitors, we’re ensuring your continued success as an AdSense partner.

Ostaje za vidjeti kako će se ovo odraziti na zaradu webmastera koji “vrte” AdSense, vjerujem da će imati razloga za nezadovoljstvo…

Newsletter

Trebat će nam tvoj email ako želiš saznati od nas što je novo u svijetu marketinga. Sigurni smo da će se isplatiti, sigurno vrijedi dvije sekunde vremena koliko je potrebno za pretplatu.