Pročitajviše
Pročitajviše
Pročitajviše
arrows
arrows
arrows
Pogledajvideo
Posjetiblog
Posjetiusluge
Posjetinaš rad
Oglašavanje

Google radionica u Zagrebu (prvi dio)

Iako ovaj članak objavljujem sa popriličnim zakašnjenjem (workshop je održan prošlu srijedu), pred vama je osvrt na prvu Googleovu radionicu održanu na ovim prostorima. Prije svega, jednostavno moram naglasiti važnost jednog ovakvog događanja iz više razloga: prvo, ne događa se svaki dan da Google organizira i educira na takav način svoje korisnike/oglašivače; drugo, Hrvatska (a i regija) po pitanju interneta i iskoristivosti njegovih mogućnosti i prilika su još uvijek u zaostatku za zapadnim zemljama (reklo bi se da potencijal još uvijek nije prepoznat - a o razlozima bi se moglo raspravljati danima).

Mario Francesevic 16 years ago
dots dots Google

Ostali članci sa Google workshopa:  Google AdWords izvještajiKvaliteta AdWords oglasa i alati, Praćenje rezultata (Tracking), Primjeri iz prakse, Sadržajna mreža (Google Content) & formati oglasa, Trendovi & planovi.

Iako ovaj članak objavljujem sa popriličnim zakašnjenjem (workshop je održan prošlu srijedu), pred vama je osvrt na prvu Googleovu radionicu održanu na ovim prostorima.

Prije svega, jednostavno moram naglasiti važnost jednog ovakvog događanja iz više razloga: prvo, ne događa se svaki dan da Google organizira i educira na takav način svoje korisnike/oglašivače; drugo, Hrvatska (a i regija) po pitanju interneta i iskoristivosti njegovih mogućnosti i prilika su još uvijek u zaostatku za zapadnim zemljama (reklo bi se da potencijal još uvijek nije prepoznat – a o razlozima bi se moglo raspravljati danima).

Baš zbog svih tih (nespomenutih) razloga, bitno je da se ovakve stvari događaju, da korporacije poput Googlea i na lokalnoj razini djeluju i educiraju korisnike, počevši od onih velikih, prema manjima…

Tog tipa je bila i ova radionica, na kojoj se okupilo 20-ak velikih oglašivača i onih koji bi to mogli postati. S obzirom da je turizam jedan od “aduta” Hrvatske, jasno je kako je dobar dio prisutnih bio baš iz te branše…

Koliko je bitno za takve da zbilja ozbiljno shvate potencijal interneta, najbolje će objasniti grafovi koji su spomenuti i na radionici:

 

No da ne bih “skakao” sa jedne prezentacije na drugu, prvo da predstavim raspored i teme koje je trojac iz Googlea (Vesna, Hrabren i Steffen), po mom mišljenju, dosta dobro “odvagnuo”, tako da (vjerujem) nije bilo onih koji su izašli s radionice a da nisu naučili nešto novo:

09.30 –09.50 Uvod

09.50 –11.15 Google & pregled oglasnih proizvoda

11.35 –12.15 Izvještaji 

12.15 –13.00 Kvaliteta oglasa + Alati

14.00 –15.15 Praćenje rezultata (Tracking)

15.35 –16.25 Primjeri iz prakse (Best practices)

16.25 –17.00 Sadržajna mreža (Google Content) & formati oglasa

17.00 –17.30 Trendovi & Planovi

Uvod

Hrabren je otvorio radionicu klasičnim predstavljanjem trenutne situacije na internetu, Googleove uloge u organizaciji i pronalaska informacija worldwide, te predstavljanja core proizvoda. U samom uvodu je također spomenuta važnost turizma i putovanja na internetu, gdje je uz dva prije spomenuta slidea istaknuto nekoliko interesantnih statistika:

 

Osim utjecaja interneta na turizam, Hrabren je spomenuo i sve važniji utjecaj mobilnih uređaja na internet.

Google & pregled oglasnih proizvoda

Nakon uvodnog dijela, Steffen je preuzeo “palicu”, te okupljeno društvo upoznao sa osnovama AdWords sustava – podjele na Google Search, Content i Partner mrežu, načinima na koji se određuje kvaliteta oglasa, malo o CTR-u, Quality Scoreu, formuli za rangiranje oglasa i praktički svim onim stavkama s kojima su se oglašivači koji misli iole ozbiljnije koristiti Google AdWords kao sredstvo oglašavanja, sigurno susreli u više navrata. 

Ostala predavanja:

Predavanje o Google AdWords izvještajima
Predavanje o kvaliteti oglasa i alatima
Predavanje o praćenju rezultata (Tracking)
Primjeri iz prakse (Best practices)
Predavanje o sadržanoj mreži (Google Content) & formatima oglasa
Predavanje o Trendovima & Planovima

Newsletter

Trebat će nam tvoj email ako želiš saznati od nas što je novo u svijetu marketinga. Sigurni smo da će se isplatiti, sigurno vrijedi dvije sekunde vremena koliko je potrebno za pretplatu.