Pročitajviše
Pročitajviše
Pročitajviše
arrows
arrows
arrows
Pogledajvideo
Posjetiblog
Posjetiusluge
Posjetinaš rad
Oglašavanje

Osvrt na FuturAd 2008 konferenciju

Mislio sam se dugo da se na program konferecije osvrnem pojedinačno po predavačima, no iskreno, sumnjam da bih mogao izdvojiti neki koji me se posebno dojmio ili učinio kao materijal kojem bi se mogao posvetiti (gotovo) cijeli jedan post. Ako bi se služio terminima kojima se često klasificiraju stupnjevi znanja korisnika, ovo bi vjerojatno spadalo […]

Mario Francesevic 16 years ago
dots dots Osvrt

Mislio sam se dugo da se na program konferecije osvrnem pojedinačno po predavačima, no iskreno, sumnjam da bih mogao izdvojiti neki koji me se posebno dojmio ili učinio kao materijal kojem bi se mogao posvetiti (gotovo) cijeli jedan post.

Ako bi se služio terminima kojima se često klasificiraju stupnjevi znanja korisnika, ovo bi vjerojatno spadalo u kategoriju for dummies ili novice.
Prije svega ovu titulu FuturAd može zahvaliti generalnom pristupu predavača od kojih su se neki odlučili na predavanje a la samopromocija što je…onako…uglavnom neinteresantno (hvala lijepa na informacijama, ali do cijena i oglasnog prostora vaših banner pozicija mogu jako jednostavno doći i jednominutnim surfanjem).

S obzirom na takav dummie pristup, zamjeram nekim predavačima par dvojbenih i površnih informacija koje su izložili (konkretno, dva predavanja o AdWords sustavu, koje su održali Krešimir Drvar i poslije njega Stanislav Prusac).

Dobro, kod prvog mi se čini da je imao veliku tremu (čestitke na hrabrosti, sumnjam da bih ja bio toliko odvažan da se okušam držati govor pred tolikim auditorijem). Pozitivno je to što su prezentirali vlastita iskustva, ima tu stvari koje su korisne za one koji se upoznaju sa AdWords sustavom oglašavanja, te se da zaključiti kako se rezultate može ostvariti i sa kampanjama kojima se posvećuje manje pažnje nego što to zaslužuju 🙂

Od ostalih predavača spomenuo bih još Danny Meadows Kluea koji je svoj posao odradio onako kako ga valjda i inače radi, tako da ne znam što da tu još dodam osim da je imao tough crowd koja baš i nije reagirala na njegova pitanja.

Zvijezda dana, Google guy – João Cabral, nastupio je jasno i razgovjetno te predstavio X načina oglašavanja putem raznoraznih Googleovih servisa. Pitanja koja su uslijedila nakon njegovog predavanja su bila, pa onako, dosta šarolika (od Adsensea, Adwordsa, zaključanih računa i privatnosti korisnika) – tu sebi upućujem jednu kritiku jer zaboravih na pitanje o MCC računima i zbog čega Hrvatska (a i naši susjedi) nisu uključeni u program sa promo kreditima za nove klijente, o čemu sam pisao ovdje (zadnji paragraf).

Najbolje za kraj

Ono zbog čega se isplatilo prisustvovati čak i da tih predavanja nije bilo, su oni koji su se našli tamo. Za vrijeme pauza, a i nekih predavanja 😉 moglo se ugodno popričati sa ljudima koji se na ovaj ili onaj način nalaze u svijetu Internet marketinga. Između ostalih, iznimno mi je drago što sam imao priliku upoznati Dragana Varagića, Tomislava Kovača i Sanjina Slobodu, ekipu iz Etargeta (Jan, Marek i Vlastimir).

Sad da idem pisati nešto o svakome ponaosob, trebalo bi mi malo više vremena i prostora, no bukvalno svaki od njih bi svojim znanjem, informacijama i entuzijazmom mogao zainteresirati i slučajnog prolaznika, a kamoli ne nekog tko se našao na FuturAdu…

Sljedeća postaja? E-trgovina 2008.

Newsletter

Trebat će nam tvoj email ako želiš saznati od nas što je novo u svijetu marketinga. Sigurni smo da će se isplatiti, sigurno vrijedi dvije sekunde vremena koliko je potrebno za pretplatu.