Pročitajviše
Pročitajviše
Pročitajviše
arrows
arrows
arrows
Pogledajvideo
Posjetiblog
Posjetiusluge
Posjetinaš rad
Oglašavanje

Praćenje rezultata AdWords kampanje

Praćenje uspješnosti AdWords kampanje je zasigurno jedna od velikih prednosti ove vrste oglašavanja naspram drugih — mogućnosti i vrste praćenja su zbilja jako opširne, a ne iskoristiti ovu mogućnost ujedno znači da možete kampanju proglasiti neuspješnom u startu.

Mario Francesevic 16 years ago
dots dots Praćenje

Ostali članci sa Google workshopa:  Google radionica u Zagrebu (uvod)Google AdWords izvještajiKvaliteta AdWords oglasa i alati, Primjeri iz prakse, Sadržajna mreža (Google Content) & formati oglasa, Trendovi & planovi.

Praćenje uspješnosti AdWords kampanje je zasigurno jedna od velikih prednosti ove vrste oglašavanja naspram drugih — mogućnosti i vrste praćenja su zbilja jako opširne, a ne iskoristiti ovu mogućnost ujedno znači da možete kampanju proglasiti neuspješnom u startu.

Predavanje o praćenju konverzija je bilo iznimno korisno, a najviše me iznenadilo u cijeloj priči što se svega dvoje sudionika (od nekih 20-ak) izjasnilo kako koristi praćenje konverzija u svojim kampanjama! 

Razlog tome treba vjerojatno tražiti u samoj implementaciji, koja iziskuje intervenciju van samog Google AdWords sustava (dodavanja tracking skripte na site i malo planiranja), no definitivno nije opravdanje, s obzirom da se radi o mahom velikim kompanijama koje ulažu respektabilne iznose (barem za ove prostore) u online marketing.

Konkretno, predavanje je bilo u howto izdanju, dosta praktično, tako da se nadam da su i oni koji su prvi put čuli za stvar zvanu konverzija, napravili nešto po tom pitanju 🙂

Istaknuti ću samo neke od prednosti trackinga:

Praćenje i izračun ROI-a i postupanje shodno rezultatima

Prepoznavanje klikova preko kojih su došli kupci

Postavljanje više različitih ciljeva (pretplata na newsleter, prodaja, kontakt)

Mjerljivost vrijednosti konverzije i optimiziranje rezultata

Praćenje učinkovitosti Googleovih i drugih oglasa

Pitanje za one koji koriste AdWords sustav: koristite li konverzije i ako ne, zašto ne? (Odgovor ostavite putem komentara ili na mail).

Ostala predavanja:

Google radionica u Zagrebu (uvod)
Predavanje o Google AdWords izvještajima
Kvaliteta AdWords oglasa i alati
Primjeri iz prakse (Best practices)
Predavanje o sadržanoj mreži (Google Content) & formatima oglasa
Predavanje o Trendovima & Planovima

Newsletter

Trebat će nam tvoj email ako želiš saznati od nas što je novo u svijetu marketinga. Sigurni smo da će se isplatiti, sigurno vrijedi dvije sekunde vremena koliko je potrebno za pretplatu.